Ja wybrałem OII nie będąc ani razu w salonie ... i nigdy nie testowałem tego auta
\
Szczerze mówiąc to dzwi mnie takie podejscie do zakupu auta :shock: Nigdy nie potrafiłbym kupić samochodu opierając się tylko na opiniach innych. Z autem jak z butami. Trzeba sprubować czy wygodne i czy będzie pasowało
A jeśli ktoś chce kupić np.Audi RS czy Mercedesa C 63 AMG i tego typu auta to gdzie ma
wypróbować ? Raczej musi kupić w ciemno.
załatwią mu na 100% model testowy, a moze nawet dadzą na dzień (dwa)
dokładnie !! Jeśli kupujesz takie auto to skaczą koło ciebie jak koło księcia z bajki
Pozatym takie auta stoją w centrali takze ich sprowadzenie z np. Poznania to kwestia 1 dnia
dokładnie !! Jeśli kupujesz takie auto to skaczą koło ciebie jak koło księcia z bajki
Pozatym takie auta stoją w centrali takze ich sprowadzenie z np. Poznania to kwestia 1 dnia
rozumiem że skoro mowa o Poznaniu to chodzi Ci o RSa... mylisz się, trzeba poczekać dłużej i sprzedawcy robią łachę :? na szczęście w niektórych salonach jeszcze pracują myślący ludzie i daje się to załatwić :idea:
A jeśli ktoś chce kupić np.Audi RS czy Mercedesa C 63 AMG i tego typu auta to gdzie ma
wypróbować ? Raczej musi kupić w ciemno.
Kumpel z TG zamówił i dostał na tydzień O2 RS diesla 170 KM - do testów.
Na tyle spodobało mu się - że jak oddawał to zamówił ;-)
Auto ściągnęli mu z Poznania. Żadnych problemów nie robili.
Na 100 % natomiast wiem,że gdy kolega kupował auto, importer nie był w stanie zaoferować mu jazd próbnych.
to chyba zrezygnował bym z takiego importera...
co to za importer jak nie jest w stanie umożliwić przejechania się samochodem.
LOL
usiłowałem się przejechać kilkoma samochodami wybierajac auto :roll:
- na kontakt ze Skody czekam do tej pory (mijają 2 miesiące, jak widać w Wimarze gdzie serwisowałem Octavie nie byłem traktowany jako potencjalny klient na kolejne auto)
- Ford - importer nie ma, dwaj dealerzy mają, było to wyzwanie ale się udało
- Honda - importer ma JEDNĄ SZTUKĘ ciągle rozdysponowaną, auto dostępne w salonach bardzo zadko, w dni powszednie do godziny 15 , udało się w końcu znaleźć że syn właściciela jednego z salonów ma takie auto i umożliwie zapoznanie się z nim i krótką jazdę testową
- Seat - importer to jakiś żart, na szczęście jeden z dealerów miał takie auto i udało się przejechać, o jakimkolwiek jeżdżeniu kilka dni w ogóle nie ma mowy
- Subaru - możesz zostać przewieziony przez pracownika salonu, to wszystko
- Volkswagen - to już jest kpina pełną gębą, udało się obejrzeć jakies GTI które klient miał wkrótce odebrać a właśnie przyszło na plac, jazda próbna ani obejrzenie w innej sytuacji nie byłoby w ogóle możliwe, dotyczy wersji GTI i GTSport. Obsługa w salonie... cóż mogę rzec... widocznie nie wyglądamy z Duśka na ludzi którzy chcą kupić auto w tej cenie
a ja jak chciałem się przejechać Oct 2, podjechałem do AutoWimaru i dostałem samochód od ręki, przy zamawianiu Pan zaproponował mi jeszcze jedną przejażdżkę...
Moze to nie kwestia importerów tylko handlowców???
stysiek, ale czy chodziło ci o O2 RS czy O2 nieRS?
bo z tego co słyszymy to większe problemy są właśnie z usportowionymi wersjami - nie mówimy tutaj raczej o wersjach "normalnych"
do tego na pewno inne jest (nie mówię że powinno być) podejście przy zakupie O2RS a inne przy Mercu AMG czy Porsche Cayenne - no chyba że się mylę? :P
stysiek, ale czy chodziło ci o O2 RS czy O2 nieRS?
bo z tego co słyszymy to większe problemy są właśnie z usportowionymi wersjami - nie mówimy tutaj raczej o wersjach "normalnych"
do tego na pewno inne jest (nie mówię że powinno być) podejście przy zakupie O2RS a inne przy Mercu AMG czy Porsche Cayenne - no chyba że się mylę? :P
dokładnie tak, problem jest z wersjami "udziwnionymi" :idea: :roll:
Generalnie nie ma sie co dziwić.
W zasadzie autami udziwnionymi mozna pojezdzic wtedy kiedy dany salon takim dysponuje. A dysponuje najczesciej wtedy kiedy wlasciciel kupi go dla siebie albo dla kogos z kadry swojego salonu.
Nikt takiego auta na pokazówkę nie kupi, bo to sie zupelnie nie kalkuluje. Zresztą kazda marka ma co najmniej kilka modeli aut wiec niektorzy dealerzy musieliby wydac ogromne kwoty, zeby dysponowac topową wersją kazdego modelu.
Importer moze miec pare sztuk, ale one tez są rozchwytywane - a to przez dziennikarzy, a to przez znajomych królika, itd.
Pomijam kwestie olewania klienta, ale z reguly po prostu salon nie dysponuje "dziwadłami".
Ja o to pretensji nie mam. Sam wczesniej jezdzilem Golfem GTI, ktory nalezal do wlasciciela salonu, a Octą RS przejchalem sie testowo przez zupelny przypadek. Akurat przyjechala taka z Poznania w ramach tournee po Polsce na dzien czy dwa.
Ale jesli nie mialbym mozliwosci testu, to pewnie kupilbym RS w ciemno. Trudno. Nie jest to dla mnie zyciowa decyzja.
Jak nie podapsuje to zawsze mozna sprzedać albo po prostu sie przyzwyczaić.
Generalnie nie jest to coś nieodwracalnego, wiec dla mnie nie jest to nic dziwnego, ze samochod kupuje sie bez wczesniejszej przymiarki.
Aczkolwiek jest ona wskazana.
jak ja kupowałem swoją RS-kę to już byłem tak napalony, że mi jazda próbna nie była potrzebna. Widać jestem optymalnym klientem.
Właśnie pomału mija mi rok od zakupu i cały czas jestem b. zadowolony. To co wyczytałem sprawdziło się w 100%. To mój najlepszy samochód do tej pory.
Doloze swoje piec groszy do tych rozwarzan. A wiec jesli chodzi o glosnosc w samochodach grupy VW to jest ona wpisana w urok tych samochodow. Jezdze superbem i jest glosno ale od pewnych predkosci poza tym slychac mily klekot Jesli chodzi o zawieszenie w O2 RS to bylem bardzo mile zaskoczony. oczywiscie nie jest to komfort Superba ale nie jest tez tak zle (twardo) jak np w VW Golf IV GTI ktorym tez jezdze. Mysle ze O2 to wspanialy kompromis
Na zakonczenie cos odnosnie jazd probnych wymazonym samichodem. Fakt jak chcialem sie przejechac O2 RS w Wawie to nie bylo takiej mozliwosci od razu. Mysle ze gdyby nie znajomy w AutoWimar to byloby ciezko ale kilka jego telefonow i nagle okazalo sie ze jest RS-ka bo wlasnie przyjechala z Poznania i Panowie beda zaszczyceni mi ja pokazac a nawet dac pojezdzic
Cena domeny: 3999 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 499.88 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie Aftermarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
Cena domeny: 3999 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 499.88 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie Aftermarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
dokładnie tak, problem jest z wersjami "udziwnionymi" :idea:
Taki problem z udziwnieniem byl u nas w wypadku DSG. Nie mial nikt, ani dwa salony Skody, jeden Seata, ani polaczone salony Audi i VW. W koncu okazalo sie, ze jakas tam chyba kochanka kogos tam, ma A3 z DSG tylko trzeba poczekac bo wlasnie sie klepie :lol:
Komentarz